Fură widget-ul Zamolxis Xl8!

Intai as dori sa le multumesc celor care m-au ajutat atat de mult:

~ Ii multumesc tatalui meu pentru ca el a fost cel ce mi-a aratat cum se creaza un blog.

~ Ii multumesc mamei mele pentru ca de fiecare data vroia sa vada noutatile pe site.

~ Le multumesc bunicilor mei, care, chiar daca nu sunt in de-al de internetului tot le-a pasat de ceea ce am facut si mi-au laudat munca.

~ Ii multumesc domnului meu diriginte, care, poate fara incurajarile lui acest blog nu ar mai fi fost in picioare.

~ Ii multumesc colegei mele Mihaela, care, fara ea, nici nu stiam ca exista cartile din seria Amurg, eu vazand doar primul film la vremea respectiva.

~ Le multumesc colegelor mele Diana si Corina pentru ca m-au ajutat un timp cu detinerea blogului.

~ Le multumesc Ioanei si lui Radu pentru ca m-au ajutat cu postarile, si anume mi-au dat poze noi, respectiv filme create de fani.

~ Si, nu in ultimul rand, le multumesc cititorilor mei.

duminică, 14 martie 2010

Amurg ( Twilight ) - Stephenie Meyer a afirmat că mărul de pe copertă reprezintă fructul interzis din cartea Geneza. Acesta simbolizeaza iubirea dintre Bella şi Edward, care este interzisă, similară fructului din Copacul cunoaşterii binelui şi răului, lucru evidenţiat de citatul din Geneza 2:17 care deschide cartea. De asemenea reprezintă alegerea.

Luna Noua ( New Moon ) - Stephenie Meyer a spus că floarea de pe copertă nu are nicio semnificaţie în povestea ei, arătând că ea nu a fost în niciun fel implicată în designul coperţii.
Titlul se referă la cea mai întunecată dintre
fazele lunii, indicând astfel faptul că Bella trece printr-o perioadă întunecată din viaţa ei.

Eclipsa ( Eclipse ) - Coperta înfăţişează o panglică roşie destrămată. Aceasta reprezintă alegerea pe care Bella trebuie să o facă între prietenia şi iubirea pentru Jacob şi iubirea pentru Edward. Meyer a adăugat şi faptul că panglica semnifică şi ideea că Bella nu se poate desprinde complet de viaţa ei umană.
Titlul provine din cuvintele lui Jacob Black: The clouds I can handle, but I can't fight with an eclipse (Pot să mă descurc cu norii, dar nu pot lupta cu o eclipsă), prin care el îşi exprimă renunţarea la lupta pentru iubirea Bellei.


Zori de Zi ( Breaking Dawn ) - Coperta reprezintă o metaforă în privinţa progresului Bellei de-a lungul seriei; ea începe prin a fi cel mai slab element din poveste, pionul, şi sfârşeşte prin a fi cel mai puternic, regina. Titlul se referă la debutul vieţii Bellei ca vampir.

Niciun comentariu: