Fură widget-ul Zamolxis Xl8!

Intai as dori sa le multumesc celor care m-au ajutat atat de mult:

~ Ii multumesc tatalui meu pentru ca el a fost cel ce mi-a aratat cum se creaza un blog.

~ Ii multumesc mamei mele pentru ca de fiecare data vroia sa vada noutatile pe site.

~ Le multumesc bunicilor mei, care, chiar daca nu sunt in de-al de internetului tot le-a pasat de ceea ce am facut si mi-au laudat munca.

~ Ii multumesc domnului meu diriginte, care, poate fara incurajarile lui acest blog nu ar mai fi fost in picioare.

~ Ii multumesc colegei mele Mihaela, care, fara ea, nici nu stiam ca exista cartile din seria Amurg, eu vazand doar primul film la vremea respectiva.

~ Le multumesc colegelor mele Diana si Corina pentru ca m-au ajutat un timp cu detinerea blogului.

~ Le multumesc Ioanei si lui Radu pentru ca m-au ajutat cu postarile, si anume mi-au dat poze noi, respectiv filme create de fani.

~ Si, nu in ultimul rand, le multumesc cititorilor mei.

duminică, 7 martie 2010

Luna Nooua ( New Moon )


Luna nouă este un roman despre vampiri pentru tineri, scris de autoarea Stephenie Meyer, fiind publicat pentru prima oară în SUA în 2006. Este a doua carte din seria Amurg, şi vorbeşte despre pierderea adevăratei iubiri.


Cartea ne-o prezintă pe Bella înspăimântată de împlinirea vârstei de optsprezece ani, care semnifică un an în plus faţă de vârsta fizică a iubitului ei, Edward. În timpul aniversării organizate pentru ea de către familia Cullen, ea se taie accidental într-o foaie de hârtie şi este atacată de Jasper, fratele lui Edward, ceea ce îl face pe acesta din urmă să se gândească în mod serios asupra pericolului permanent la care o expune. Crezând că aşa este mai bine pentru ea, Edward hotărăşte să se despartă de ea, şi o anunţă că el şi familia lui se vor muta din Forks. Bella insistă să vină cu el, însă Edward îi spune că nu o mai iubeşte. Plecarea lui o aruncă pe Bella într-o depresie şi o suferinţă profundă.
Câteva luni mai târziu, neştiind ce să mai facă pentru a o scoate din starea de depresie, tatăl ei, Charlie ameninţă că o va trimite înapoi la mama ei. Speriată de acest fapt, Bella se hotărăşte să iasă împreună cu colega ei
Jessica la film. Cu această ocazie, ea descoperă că poate auzi vocea lui Edward atunci când se află în situaţii primejdioase. Dorind cu disperare să îi audă vocea din nou, Bella decide să se pună cu bună ştiinţă în situaţii riscante. Ea cumpără două motociclete şi i le dă prietenului ei, Jacob, rugându-l să le repare pe amândouă şi apoi să o înveţe să meargă pe una dintre ele. Prietenia lor se dezvoltă din ce în ce mai mult şi Bella reuşeşte să îşi mai revină puţin. Însă nici Jacob nu duce lipsă de secrete - el este vârcolac, duşman natural al vampirilor, care şi-a jurat să protejeze oamenii de „cei reci”. Bella îi află secretul după ce e atacată de vampirul Laurent, fost tovarăş al lui James. Un grup de lupi gigantici o salvează, iar fata descoperă ulterior că şi prietenul ei se numără printre aceştia. Dar problemele nu s-au încheiat o dată cu moartea lui Laurent - pe urmele Bellei se află acum Victoria, iubita lui James, care e decisă să răzbune moartea partenerului ei.
Pentru a auzi din nou vocea lui Edward, Bella sare de pe o stâncă (un sport practicat adesea de tinerii din La Push) şi aproape că se îneacă, dar e salvată la timp de Jacob. In aceeasi seara,
Alice, sora lui Edward, se întoarce alarmată în Forks. Ea îi explică Bellei că a avut o viziune cu ea aruncându-se de pe stâncă, şi că a crezut că încearcă să se sinucidă. În vremea aceasta, Edward este informat greşit de către Rosalie, cealaltă soră a sa, că Bella a murit, drept pentru care se îndreaptă spre Italia, cu intenţia de a le cere vampirilor Volturi să îl ucidă. Din fericire, Alice şi Bella reuşesc să îl oprească la timp, însă Volturi cer ca Bella să fie transformată la rândul ei în vampir, ameninţând că în mod contrar o vor ucide pentru a se asigura că secretele lor nu vor fi trădate. Cei trei sunt nevoiţi să promită că Bella va deveni vampir.
La întoarcerea în Forks, Edward îi mărturiseşte Bellei că de fapt nu a încetat niciodată să o iubească şi îi cere iertare, explicând că a crezut că făcea ceea ce era mai bine pentru ea. Bella îl iartă şi îşi exprimă din nou dorinţa de a deveni vampir, însă Edward tot nu este de acord, fiind de părere că el şi familia lui o pot proteja de Volturi. Fata decide să îi roage pe cei din familia Cullen să voteze asupra acestui fapt, şi toţi votează pentru ea, mai puţin Edward şi Rosalie. Edward însă este de acord ulterior să o transforme chiar el în vampir, dar numai cu condiţia ca ea să se mărite cu el.

Niciun comentariu: